Wil je graag een Ultherapy behandeling maar ben je een beetje angstig voor de lichte pijn? Dat begrijpen wij. Kalm en ontspannen een wat pijnlijke cosmetische behandeling zoals Ultherapy ondergaan is de wens van veel cliënten. Vanaf nu bieden wij dan ook de mogelijkheid om de behandeling volledig ontspannen te ondergaan met behulp van lachgassedatie. Zo krijgt de behandeling geen negatief randje doordat stress en angsten weggenomen worden.

Wat is lachgassedatie?

Lachgassedatie, ook wel lachgas-anxiolyse genoemd, is een absoluut veilig en vertrouwd hulpmiddel waarbij de cliënt gesedeerd wordt en toch continu bij bewustzijn blijft. De cliënt krijgt met behulp van een neus- of full face masker een mengsel van zuurstof en lachgas toegediend welke een kalmerende en rustgevende werking heeft. Lachgassedatie wordt veelvuldig ingezet tijdens diverse medische en tandheelkundige behandeling. In welbekende cosmetische klinieken wordt al veelvuldig gebruik gemaakt van lachgassedatie tijdens Ultherapy behandelingen, zeer uitgebreide filler behandelingen en laser behandeling.

Wat gebeurd er precies?

Bij het sederen met lachgas blijft de patiënt bij bewustzijn waardoor het mogelijk blijft om te reageren op eventuele instructies. Lachgas sedatie geeft een absoluut kalmerend en rustgevend effect zodat een cosmetische behandeling zonder stress kan plaatsvinden. Inmiddels wordt lachgassedatie al wereldwijd toegepast voor verschillende behandelingen.

Lachgassedatie optioneel toegepast gedurende een Ultherapy behandeling

In Nederland zijn wij één van de eerste klinieken die lachgassedatie aanbiedt voor de Ultherapy behandeling. Veel cliënten hebben angst voor de Ultherapy behandeling omdat deze vrij lang duurt (tot 90 minuten) en een vervelende pijn schokjes kan geven tijdens de behandeling. Ons team is uitvoerig getraind in het toedienen van lachgassedatie waardoor je uiteraard in volledig veilige handen bent bij ons. Met behulp van een mengapparaat wordt zuurstof en het lachgas in de gewenste verhouding gemend. Het minimale percentage zuurstof is 50%. Er wordt ook gezorgd voor een goede afzuiging van de uitgeademde lucht.