De Week van de Huidtherapeut

De pin die meer betekent: Een hommage aan het prachtige beroep van Huidtherapeut

Vandaag wil ik jullie graag iets vertellen over de pin/broche die jullie zien op de foto. Deze heb ik namens de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) ontvangen na mijn afstuderen.
Het is niet zomaar een pin, maar een symbool van mijn liefde en passie voor het vak. Een vak dat ik inmiddels al 3,5 jaar met trots mag uitoefenen bij Kalea Clinic!

Het hele jaar door hangt deze pin bij mij thuis, vlak naast mijn make-up tafel. Maar dat is geen toevallige plek. Ik heb het daar bewust opgehangen om mij dagelijks te herinneren aan het prachtige beroep dat ik met zoveel toewijding uitvoer.
Elke dag opnieuw mag ik mensen helpen met de meest innovatieve en effectieve behandelingen, zoals lasertherapie, microneedling RF ook wel vivace behandeling genoemd, Zaffiro behandelingen (infrarood behandeling doormiddel van thermo lift), peelings en nog veel meer.

En als kers op de taart doe ik dat op een werkelijk schitterende locatie in amsterdam. Kalea Clinic is een toonaangevende kliniek in Amsterdam voor de beste facials en gezichtsbehandelingen op de allermooiste locatie.

De week van de huidtherapeut: Tijd om het beroep te eren

Aankomende week is het de Week van de Huidtherapeut, met als start zaterdag 5 oktober: de Dag van de Huidtherapeut.

Dit is dé gelegenheid om ons vakgebied nog meer op de kaart te zetten en zoveel mogelijk mensen te laten zien wat wij als huidtherapeut kunnen betekenen.
Wist je bijvoorbeeld dat wij niet alleen helpen bij huidproblemen zoals acne of littekens, maar ook dé specialisten zijn als het gaat om huidverjonging, laserbehandelingen en pigmentvlekken?

Om deze week extra speciaal te maken, hangt mijn pin deze keer niet op zijn vaste plek, maar draag ik hem met volle trots de hele week lang op mijn behandeljasje. Het is mijn eerbetoon aan het vak dat ik met hart en ziel uitvoer en waar ik iedere dag zoveel voldoening uit haal.

Winter: Het ideale moment voor laserbehandelingen


En over huidbehandelingen gesproken, wist je dat de winter de beste tijd is om je huid eens extra te verwennen met intensieve behandelingen?
Nu de dagen korter zijn en de zon zich minder laat zien, is de kans op pigmentatie door UV-straling veel kleiner. Dit maakt de wintermaanden ideaal voor behandelingen zoals lasertherapie, waarbij we werken aan het verminderen van pigmentvlekken of het egaliseren van de huidtextuur op welke manier dan ook.

Daarnaast is dit het perfecte moment om te werken aan huidverbetering en verjonging, zodat je huid er tegen de tijd dat de lente aanbreekt weer stralend en fris uitziet! Laserbehandelingen, peelings en andere intensieve behandelingen vereisen vaak een korte hersteltijd waarin de huid extra gevoelig is. Met minder blootstelling aan de zon in de winter kun je deze periode optimaal benutten.
Kom jij langs voor een gratis consult?
Tijdens de Week van de Huidtherapeut nodig ik je van harte uit om langs te komen in de kliniek voor een gratis consult. Samen bespreken we je huidwensen en bekijken we welke behandelingen het beste bij jou passen. Of je nu geïnteresseerd bent in het verminderen van fijne lijntjes, het aanpakken van pigmentvlekken of gewoon je huid wil laten stralen—ik sta klaar om je te helpen.

Plan eenvoudig een afspraak via de website of geef ons een belletje. En wie weet zie ik je volgende week in de kliniek, zodat ik je met alle liefde kan vertellen wat ik als huidtherapeut voor jou kan betekenen. Tot snel in Kalea Clinic!

Iris van Veen