You should never reveal your true age.

Ouderdomsvlekken

De beste tip om ouderdomsvlekken te voorkomen of in ieder geval het proces te vertragen is het mijden van de zon en altijd een SPF50 aanbrengen. Ouderdomsvlekken (pigmentvlekken) duiden op een huidbeschadiging door de zon.

De donkere vlekjes verdwijnen helaas meestal niet vanzelf en kunnen als ontsierend ervaren worden. Ze komen het meeste voor op het gezicht, op de handen, in de hals en in het decolleté. De IPL behandeling in onze kliniek in Amsterdam biedt uitkomst bij het verwijderen van ouderdomsvlekken. Maak meteen een afspraak voor een gratis consult.

Maak een afspraak

Ouderdomsvlekken zijn een natuurlijk verschijnsel

Ouderdomsvlekken zijn een natuurlijk verschijnsel en komen vaak voor bij zowel vrouwen als mannen. Deze vlekjes worden aangemaakt door de zogeheten pigmentcellen, die zich in de onderste laag van de opperhuid bevinden. De donkere vlekjes verdwijnen helaas niet vanzelf en kunnen als ontsierend ervaren worden. Ze komen het meeste voor op het gezicht, op de handen, in de hals en in het decolleté. Een IPL behandeling bij Kalea Clinic behandelt ouderdomsvlekken zeer effectief. Zo geniet je binnen no time weer van een stralende egalere teint.

Boek een vrijblijvend adviesgesprek

Behandelingen

Ouderdomsvlekken kunnen mooi behandeld worden met onze IPL behandeling. Het pigment wordt afgebroken waardoor de huid egaler wordt.

 • IPL Pigmentatie

  De IPL Laser behandeling in onze kliniek in Amsterdam biedt uitkomst bij het verwijderen van pigmentvlekken en ouderdomsvlekken. Tijdens deze behandeling wordt het pigment effectief afgebroken waardoor de plekjes zullen verminderen / verdwijnen.

  Bekijk behandeling

Aanvullende opmerkingen

Het is belangrijk om na een IPL behandeling niet de zon in te gaan. Bescherm de huid altijd met een SPF 50 en breng deze om de twee uur aan. IPL behandelingen worden bij voorkeur in het najaar en in de winterperiode ondergaan.

Feiten over de behandeling ouderdomsvlekken

Voorbereiding
Consult bij de huidtherapeute
Verdoving
Niet toegestaan
Duur
Tot 30 minuten
Product
Alma Laser
Veiligheid
FDA goedgekeurd
Prijs
Vanaf €105

Onze devices: de laatste technologie

Alma Lasers levert al geruime tijd de meest innovatieve technologieën aan de markt voor esthetiek en zij mogen zich rekenen tot een van de marktleiders. Alma Lasers zijn veilig en ons team is hoog opgeleid om met de Alma apparaten te mogen werken. Ons team volgt jaarlijks workshops om up to date blijven.

 

Ouderdomsvlekken Specialist

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op.

 • Hoeveel kost een consult?

  Een consult is gratis en vrijblijvend.

 • Hoe ziet een IPL behandeling voor ouderdomsvlekken eruit?

  Ouderdomsvlekken kunnen als ontsierend ervaren worden. Gelukkig kunnen deze plekjes vrij makkelijk aangepakt worden met een IPL. Door verhitting van de pigmentvlekjes wordt het pigment als het ware uitgeschakeld. Doordat wij met de nieuwste laser technologie werken, kan de huid rondom de pigmentvlekjes vrijwel geheel worden ontzien en zal er geen schade aangericht worden.

 • Welke huidgebieden kunnen behandeld worden?

  De behandeling kan eigenlijk op het gehele lichaam worden toegepast. Wij behandelen voornamelijk het gezicht en decolleté.

 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

  1-3 behandelingen. Belangrijk om te weten is dat wij de oorzaak van pigment / ouderdomsvlekken niet aan kunnen pakken. Daarom is er een mogelijkheid dat de plekjes in de loop van de tijd weer terugkomen. Uiteraard kunnen de vlekjes dan weer gelaserd worden. Voor het behouden van een optimaal resultaat raden we 1 keer per jaar een herhaal behandeling aan. Daarnaast is het uitermate belangrijk om niet te zonnen en de huid altijd met een SPF te beschermen.

 • Is de behandeling pijnlijk?

  Gelukkig wordt deze behandeling doorgaans goed verdragen en is de behandeling ook zeer snel. Soms kunt u een warm en prikkelend gevoel ervaren maar na de puls trekt dit direct weer weg.

 • Kan ik last krijgen van huidreacties?

  Na de behandeling kunnen de ouderdomsvlekken donker verkleuren of is er roodheid te zien. Daarnaast kan er korstvorming optreden. Deze korstjes zullen binnen enkele dagen vanzelf weer verdwijnen. Dit is een normaal proces. Het uiteindelijke resultaat is na 2 weken zichtbaar.

 • Hoe lang duurt een behandeling?

  Afhankelijk van het te behandelen gebied dien je rekening te houden met een behandelduur van tussen de 5 en 30 minuten.

Gerelateerde behandelingen

IPL Couperose
Lees meer
IPL Photo Facial
Lees meer
IPL Pigmentatie
Lees meer

Kalea Clinic Reviews