Pigmentatie

Een IPL behandeling bij Kalea Clinic behandelt pigmentvlekjes zeer effectief. Zo geniet je binnen no time weer van een stralende egalere teint.

Pigmentatie

Pigmentvlekken zijn een natuurlijk verschijnsel en komen vaak voor bij zowel vrouwen als mannen. Deze vlekjes worden aangemaakt door de zogeheten pigmentcellen, die zich in de onderste laag van de opperhuid bevinden. De donkere vlekjes verdwijnen helaas meestal niet vanzelf en kunnen als ontsierend ervaren worden. Ze komen het meeste voor op het gezicht, op de handen, in de hals en in het decolleté. De IPL behandeling in onze kliniek in Amsterdam biedt uitkomst bij het verwijderen van pigmentvlekken. Maak meteen een afspraak voor een gratis consult.

 

Time for a
little renovation!
An even skin tone
helps me to feel
fresh and
confident!

Time for a little renovation! An even skin tone helps me to feel fresh and confident!

Waarom deze behandeling bij Kalea Clinic?

Onze huidtherapeute analyseert de huid nauwkeurig. Zij zal een op maat gemaakt behandelplan opzetten om de pigmentatie of vergeling effectief aan te pakken. Ons team van huidtherapeuten heeft jarenlang ervaring op het gebied van IPL behandelingen. Zij volgen jaarlijks meerdere opleidingen en workshops om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken.

Hoe ontstaan pigmentvlekken

Pigmentatie is deels erfelijk maar ontstaat meestal door zonlicht, een verstoorde hormoonhuishouding, medicijngebruik of stress. Deze factoren verstoren het proces van de pigmentcellen, waardoor er ophopingen ontstaan. Dit zijn de vlekjes die je ziet in de bovenste huidlaag. Daarnaast kan pigmentatie ook ontstaan na kleine wondjes, acne of huidirritatie. Op middelbare leeftijd kun je te maken krijgen met zogeheten ouderdomsvlekken, die zich uiten in  grotere en omrande vlekken. Deze worden voornamelijk veroorzaakt door zonlicht.

Pigmentatie voorkomen

De vorming van pigmentvlekken kun je deels zelf voorkomen. Door uit de zon te blijven en het gezicht elke dag en elk seizoen in te smeren met een zonnebrandcrème van minimaal factor 50 verminder je het risico op pigmentvlekken aanzienlijk. Wanneer de huid ‘bruin’ wordt van de zon vinden we dit vaak mooi, maar bruin worden betekent simpelweg beschadiging van de huid. Ook na behandeling van de pigmentvlekken is het insmeren erg belangrijk om verdere pigmentatie te voorkomen.

Before & After

Voor de behandeling

Resultaat na 1 behandeling

Onze devices: de laatste technologie​

Alma Lasers levert al geruime tijd de meest innovatieve technologieën aan de markt voor esthetiek en zij mogen zich rekenen tot een van de marktleiders. Alma Lasers zijn veilig en ons team is hoog opgeleid om met de Alma apparaten te mogen werken. Ons team volgt jaarlijks workshops om up to date blijven.

Aanvullende opmerkingen

Het is belangrijk om na een IPL behandeling niet in de zon te gaan. Bescherm de huid altijd met een SPF 50 en breng deze om de twee uur aan. IPL behandelingen worden bij voorkeur in het najaar en in de winterperiode ondergaan.

Veiligheid bij het verwijderen van pigmentvlekken.

Een IPL behandeling is niet mogelijk bij:

  • Een zeer donkere huid
  • Zwangere vrouwen
  • Permanente fillers in het te behandelen gebied
  • Roaccutane gebruik (u dient dit 3 tot 6 maanden voor de behandeling te stoppen)
  • Vitamine A (u dient 2 weken van te voren te stoppen)
  • Tetracycline (in verband met lichtovergevoeligheid)
  • Onderliggende huidaandoeningen (huidkanker, infecties, etc.)
  • Keloïdvorming in uw voorgeschiedenis (overmatige littekenvorming)
  • Tot 4 weken voor de behandeling gezond (inclusief zelfbruiners)

Feiten over de behandeling pigmentatie

Voorbereiding Consult
Verdoving Niet toegestaan
Duur Tot 30 minuten
Product Alma Laser
Veiligheid FDA goedgekeurd
Prijs Vanaf € 105

“Een IPL behandeling bij Kalea Clinic behandelt pigmentvlekjes zeer effectief. Zo geniet je binnen no time weer van een stralende egalere teint.”

Pigmentatie Specialist

Veelgestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op.

Een consult is gratis en vrijblijvend.


Pigmentvlekjes kunnen als ontsierend ervaren worden. Gelukkig kunnen deze vlekjes vrij makkelijk aangepakt worden met een IPL. Onze IPL werkt met een golflengte van 532 nanometer, waarbij het licht de pigmentcellen absorbeert om ze vervolgens af te breken. Doordat wij met de nieuwste IPL technologie werken, kan de huid rondom de pigmentvlekjes vrijwel geheel worden ontzien en zal er geen schade aangericht worden.

1-3 behandelingen. Echter, houdt er rekening mee dat we niet de oorzaak van pigment kunnen aanpakken. Daarom kan pigment in de loop van de tijd weer terugkomen. Uiteraard kunnen de vlekjes dan weer behandeld worden. Voor het behouden van een optimaal resultaat raden we 1 keer per jaar een herhaal behandeling aan. Daarnaast is het uitermate belangrijk om niet te zonnen en de huid altijd met een SPF te beschermen.

Gelukkig wordt deze behandeling doorgaans goed verdragen en de behandeling is ook zeer snel. Soms kun je een warm en prikkelend gevoel ervaren maar na de puls trekt dit direct weer weg.

Na de behandeling kunnen de pigmentvlekken donker verkleuren of kan er roodheid ontstaan. Daarnaast kan er korstvorming optreden. Deze korstjes zullen binnen enkele dagen vanzelf weer verdwijnen. Dit is een normaal proces. Het uiteindelijke resultaat is na 2 weken zichtbaar.

Na de behandeling mag je gedurende 24 uur niet heet douchen, sporten, sterk gekruid voedsel eten of alcohol drinken. Uiteraard kun je je verdere dagelijkse activiteiten gewoon weer hervatten.

Afhankelijk van het te behandelen gebied dien je rekening te houden met een behandelduur van tussen de 5 en 30 minuten.

Stuur ons een mail via info@kaleaclinic.nl en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Kalea Clinic Reviews

Kalea Shop is live!

Shop jouw favoriete beautyproducten nu online of laat je adviseren door onze experts via een vrijblijvend video consult.