IPL Ontharen

Nooit meer scheren, waxen of epileren? Make your hair free dream come true! Met onze innovatieve IPL behandeling verlossen wij je van ongewenste haargroei. De behandeling is licht gevoelig. Na circa 12 behandelingen is je haargroei 70-80% verminderd. Feel the freedom!

IPL Ontharen

Hair free is care free! Bij Kalea Clinic kun je terecht voor de beste IPL ontharing. Wij werken met de zogeheten HR Methode, deze is geschikt voor huidtype 1 tot en met 3. Na ongeveer 10 sessies ben je van de ongewenste haargroei verlost. Wij adviseren jaarlijks een touch up behandeling om het gladde resultaat optimaal te houden.

That feeling when you no longer need razors!

Waarom deze behandeling bij Kalea Clinic?

Ons team van huidtherapeuten heeft jarenlang ervaring op het gebied van IPL behandelingen zij volgen jaarlijks meerdere opleidingen en workshops om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken. Binnen Kalea Clinic werken we met de HR methode, deze methode zorgt ervoor dat jouw behandelingen effectief zijn. De HR methode mag toegepast worden op huidtype 1 t/m 3.

Er zijn meerdere behandelingen nodig om de haarfollikel volledig te laten sluiten. Meestal kan worden volstaan met 10 behandelingen. Echter het aantal benodigde behandelingen kan verschillen per persoon. Jouw huidtherapeute zal dit met je bespreken.

Onze devices: de laatste technologie

Alma Lasers levert al geruime tijd de meest innovatieve technologieën aan de markt voor esthetiek en zij mogen zich rekenen tot een van de marktleiders. Alma Lasers zijn veilig en ons team is hoog opgeleid om met de Alma apparaten te mogen werken. Ons team volgt jaarlijks workshops om up to date blijven.

Aanvullende opmerkingen

Het belangrijk rekening te houden met het volgende:

  • Het gebied mag 30 dagen voor de behandeling niet gewaxt of geëpileerd worden
  • Het is belangrijk om 14 dagen voor de behandeling niet te zonnebaden, zonnebanken, zelfbruinende crèmes, spraytan of peelende producten te gebruiken. De huid dient volledig ‘uitgebruind’ te zijn.
  • Onthaar het te behandelen gebied niet zelf in de 48 uur voor de behandeling.
  • Gebruik geen huidlotions direct voor de behandeling.
  • Heb je griep of een koortslip verplaats dan je afspraak.


Feiten over de behandeling IPL Ontharen

Voorbereiding Consult met de huidtherapeute
Verdoving Niet toegestaan
Duur Tot 60 minuten
Product IPL
Veiligheid FDA goedgekeurd
Prijs Vanaf € 50

IPL Ontharen Specialisten

Veelgestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op.

Een consult is gratis en vrijblijvend.


Wij werken met de zogeheten HR Methode, deze is geschikt voor huidtype 1 tot en met 3. Na ongeveer 10 sessies ben je van de ongewenste haargroei verlost. Wij adviseren jaarlijks een touch up behandeling om het gladde resultaat optimaal te houden.

Afhankelijk van de gekozen zone duurt een behandeling 15 tot 60 minuten.

Meestal kan worden volstaan met 10 behandelingen. Echter het aantal benodigde behandelingen kan verschilt per persoon.

Een IPL ontharing kan een licht geïrriteerd gevoel geven. Door de verhitting van de laser ontstaat er heel kort een branderig gevoel, dit trekt binnen enkele minuten weer weg.

In principe is er geen downtime. Na de behandeling kan de huid wat rood aandoen maar dit trekt snel weer weg. Wij raden je aan om de huid bij thuiskomst in te smeren met een vitamine E creme.

Met onze HR laser kunnen we huidtype 1 tot en met 3 behandelen. Wanneer de haargroei zeer licht is kan het wat lastiger zijn. De behandelaar legt je graag alles uit tijdens een vrijblijvend consult.

Je komt niet in aanmerking voor een IPL ontharing wanneer je zwanger bent of als je een zeer gevoelige huid hebt. Daarnaast dient de huid volledig ‘uitgebruind’ te zijn. Verdere contra-indicaties worden tijdens een consult met onze huidtherapeutes besproken.

Het is belangrijk om uit de zon te blijven gedurende 2 weken na de behandeling. Breng voldoende SPF50 aan op de huid en maak geen gebruik van sauna’s of warme baden voor tenminste 5 dagen. Daarnaast mag je de huid niet epileren of harsen na laser ontharen. Overmatige haargroei mag wel geschoren worden.

Stuur ons een mail via info@kaleaclinic.nl en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Ontdek IPL ontharen bij Kalea