Het behandelen van Acne

Acne is een vervelende maar veelvoorkomende aandoening. Het komt veelal in de pubertijd voor maar ook ‘adult acne’ komt vaak voor. Acne is gelukkig goed behandelbaar en met het juiste behandelplan kunnen uitbraken voorkomen / verminderd worden.

Kalea is the
new normal
for you.

Acne

Een veelgestelde vraag bij ons in de kliniek is hoe wij acne kunnen verminderen. Een onzuivere huid is vervelend maar gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om acne te verminderen. Er wordt vaak gedacht dat acne alleen bij jongeren voorkomt maar adult acne komt vervelend genoeg ook vaak voor.

In onze huid zitten kliertjes die een vettige beschermende stof produceren: talg. Raken deze kliertjes verstopt of ontstoken, dan ontstaan er puistjes.

Bijna iedereen krijgt rond de puberteit te maken met puistjes, alleen heeft de een er meer last van dan de ander.

Hoe ontstaat acne?

Bijna iedereen krijgt rond de puberteit te maken met puistjes, alleen heeft de een er meer last van dan de ander. Erfelijkheid kan hierbij een grote rol spelen. Daarnaast kunnen de volgende oorzaken leiden tot het ontstaan van acne:

Nuttigen van voeding zoals lactose, varkensvlees, suikers en verbrande vetten.

  • De veranderende hormoonspiegel tijdens de puberteit.
  • Tekort aan vitamine D3 door gebrek aan zonlicht.
  • Hormonale veranderingen
  • Overschot aan bacteriën op de huid
  • Medicatie zoals de pil of het spiraal
  • Allergie of intolerantie voor bepaalde stoffen in cosmetica

Acne behandelen bij Kalea Clinic

Bij Kalea Clinic voeren wij verschillende behandelingen uit om acne effectief te verminderen en nieuwe uitbraken te voorkomen. Wij starten eerst met consult, stap 1 is het achterhalen van de oorzaak van jouw acne. Wanneer we de oorzaak achterhalen kunnen we een passend behandelplan opstellen. Een behandelplan voor acne bestaat doorgaans uit behandelingen in de kliniek, producten voor thuis, supplementen en een lifestyle advies. Onze huidtherapeuten zijn uitvoerig geschoold in het behandelen van acne. Bij Kalea Clinic ben je in goede handen!

Behandelingen

Gelukkig zijn er behandelingen die acne effectief kunnen verminderen en uitbraken in de toekomst (deels) kunnen voorkomen.

De JetPeel is dé instant-result platinum treatment hit waar heel Beverly Hills bij zweert! JetPeel is een medische behandeling die veel meer voor de huid doet dan een standaard facial. De JetPeel behandelt de huid met een award-winning ‘air flow’ apparaat waarbij voedende serums in de huid gesluisd worden middels een zeer krachtige lucht flow. De serums worden tot wel 4 mm diep in de huid aangebracht zonder dat de huid daadwerkelijk wordt aangeraakt. Afhankelijk van de indicatie kan de specialist een passend serum cocktail samenstellen om jouw huid effectief te verbeteren. We beschikken over een ruim assortiment aan serums om de acne huid effectief te behandelen en uitbraken te voorkomen.

Frequente peelings zijn een belangrijk onderdeel van ieder effectief anti-aging plan. Een peeling verwijdert effectief dode huidcellen zodat er ruimte gemaakt kan worden voor een jonge frisse huid en gezonde nieuwe cellen. Daarnaast helpt een peeling om oneffenheden aan te pakken, de huid optimaal te hydrateren en de doorbloeding van de huid te verbeteren. Wij werken met speciaal voor de acne huid samengestelde peelings om de talgproductie effectief te verminderen en de huid rustiger te maken.

De Craith Lab Blue Balance Facial is speciaal samengesteld om de acne huid effectief te behandelen. Deze lijn kenmerkt zich in het oplossen van huidproblemen door middel van effectieve ingrediënten en probiotica die in zeer korte tijd maximale resultaten geven.

Omschrijving acne

Acne is een vervelende huidaandoening. Bij Kalea Clinic ben je in de juiste handen om acne effectief te behandelen en toekomstige uitbraken te verminderen – voorkomen. Ons team stelt een persoonlijk behandelplan op na een uitgebreid consult. Het juiste behandelplan, aangevuld met producten voor thuis, supplementen en een lifestyle advies helpt om jouw huid weer prachtig zuiver te krijgen. Bij Kalea Clinic behandelen we tevens ook acne littekens.

Aanvullende opmerkingen

Wij werken samen met zorgverzekeraars. Of de vergoeding bij uw zorgverzekeraar ook voor uw behandeling geldt, lees je in de polisvoorwaarden van jouw aanvullende zorgverzekering.

Feiten over de behandeling Couperose

VoorbereidingConsult met de huidtherapeute
VerdovingAfhankelijk van de gekozen behandeling
Duurvanaf 30 minuten
BehandelingJetPeel, CRAITHLAB Balance Facial, Peelings
PrijsVanaf 75 euro
 
 

Acne Specialisten

Veelgestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op.

Een consult is gratis en vrijblijvend.

Wij bieden drie verschillende behandelingen aan om acne aan te pakken: Jetpeel, Craithlab Balance Facial en een peeling. Elke behandeling is gericht op het herstellen van de talgproductie en de hydratatie. Samen met de huidtherapeute wordt besproken welke behandeling het beste bij jouw huidconditie past. Dit kan dus ook een combinatie van verschillende behandelingen zijn wat zorgt voor het beste resultaat.

Dit is per persoon verschillend. De huidtherapeute zal tijdens het consult een op maat gemaakt behandelplan maken, passend bij jouw doelstellingen en jouw budget.

Een gezonde levensstijl is een must om acne aan te pakken. Denk hierbij aan: voldoende water drinken, 2x per dag de huid reinigen en het vermijden van (ongezonde) vetten, zuivel en suikers. Daarnaast is het gebruik van de juiste skincare producten van essentieel belang. Graag adviseren onze huidtherapeutes je hierin tijdens een gratis en vrijblijvend consult.

Stuur ons een mail via info@kaleaclinic.nl en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Kalea Clinic Reviews

Kalea Shop is live!

Shop jouw favoriete beautyproducten nu online of laat je adviseren door onze experts via een vrijblijvend video consult.