Droge huid

Last van een droge huid? Een droge huid komt vaak voor. Wanneer je een droge huid hebt, kun je last krijgen van oneffenheden, een trekkerig gevoel, een gevoelige huid en jeuk. Een mooi gehydrateerde huid geeft het gezicht meteen een jongere en frisse uitstraling.

Skin is a beautiful thing!
Wear it well!

Droge huid

Het ontstaan van een droge huid kan verschillende oorzaken hebben, zoals een ongezonde leefstijl (denk aan roken, alcohol, slechte voeding, stress of te weinig slaap). In sommige gevallen kan een droge huid veroorzaakt worden door bepaalde aandoeningen zoals psoriaris, eczeem of diabetes.

Binnen Kalea Clinic bieden wij diverse behandelingen aan die je huid in no time weer laten stralen. Een droge huid kan onzekerheid geven. Met een aantal simpele stappen kun je een droge huid zichtbaar verbeteren.

Een aantal tips van onze huidtherapeute voor het behandelen van een droge huid zijn:

  • Drink voldoende water (minimaal 2 liter per dag)
  • Zorg voor een goede huidverzorging in de ochtend en de avond. Sla een goede reiniging van de huid nooit over.
  • Kies de juiste producten voor thuis en laat je hierbij adviseren door een specialist. Het gebruik van verkeerde producten kan zelfs tot droogheid leiden.
  • Zorg voor een gezond en gebalanceerd dieet, eventueel aangevuld met supplementen.
  • Zorg voor een goede nachtrust.
  • Douche niet te heet / geen heet bad.
  • Plan regelmatig behandelingen bij de kliniek in om de huid gezond en gehydrateerd te houden.

Een jong en vitaal uiterlijk start bij een frisse en goed gehydrateerde huid.

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van een droge huid. Factoren zoals levensstijl en invloeden van buitenaf vormen een mogelijke oorzaak voor de droge huid. Een droge huid kan tevens veroorzaakt worden door medische aandoeningen. Het is belangrijk om eerst de oorzaak van een droge huid te achterhalen, zodat we een passend behandelplan op kunnen stellen.

Afhankelijk van de indicatie en doelstellingen kun je bij Kalea Clinic terecht voor verschillende behandelingen. Naast huidverbeterende behandelingen in de kliniek zal de huidtherapeute tevens advies geven over hoe je thuis het beste de huid kunt verzorgen. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste behandeling? Boek dan een gratis consult.

FEELING GOOD

Behandelingen tegen een droge huid

Gelukkig zijn er behandelingen die acne effectief kunnen verminderen en uitbraken in de toekomst (deels) kunnen voorkomen.

Microneedling met radiofrequentie is een zeer innovatieve cosmetische behandeling die de slappe huid verstrakt, rimpels vermindert en de huidtextuur verbetert. Deze behandeling is zeer geschikt voor het verbeteren van de huidstructuur en het verminderen van fijne lijntjes. Daarnaast wordt de collageen aanmaak geboost waardoor de huid in het voller en steviger zal worden. De behandeling hydrateert de huid intents en geeft de huid een glow.


De behandeling is gericht op het herstellen van de hydratatie en collageen aanmaak door het gebruik van een krachtige stroom serums die met een innovatief high pressure apparaat in de huid worden gesluisd. Dode huidcellen worden effectief verwijderd en de poriën worden schoongemaakt en verfijnd. Door de druk van de Jetpeel kunnen de serums tot wel 4 mm diep in de huid worden gebracht. Voor het behandelen van een droge huid zal de huidtherapeute specifieke serums voor jouw behandeling inzetten. De JetPeel techniek is dé techniek voor een 100% natuurlijke revitalisatie van de huid.


Frequente peelings zijn een belangrijk onderdeel van ieder effectief behandelplan. Een peeling verwijdert de dode huidcellen waardoor er plaats gemaakt wordt voor jonge nieuwe cellen. Een peeling boost de huid om collageen en elastine te produceren zodat de nieuwe huid in optimale conditie is. Onze huidtherapeuten werken met speciaal voor de droge huid samengestelde peelings om jouw huid optimaal te hydrateren. Binnen Kalea Clinic werken wij met het merk Ne


Deze facial kenmerkt zich in het herstellen van de hydratatie van de huid. De facial werkt regenererend, hydraterend en verzorgend. De huid wordt eerst licht geëxfolieerd waardoor de dode huidcellen effectief verwijderd worden. Vervolgens zorgt het algenmasker voor een intense revalisatie en hydratatie van de huid.


Het natuurlijke verouderingsproces verslapt de huid. Vooral de huid in het gezicht, de hals en het decolleté wordt vaak losser met rimpels als gevolg. Met behulp van een skinbooster kan de huid op een natuurlijke manier worden hersteld. Een Skinbooster is een injectable die de lichaamseigen stof hyaluronzuur bevat die helpt om de huid intens te hydrateren en te verstevigen zonder direct volume toe te voegen. Voor een skinbooster injectable behandeling kun je bij onze cosmetisch arts Robin Snijders terecht.


Omschrijving acne

Acne is een vervelende huidaandoening. Bij Kalea Clinic ben je in de juiste handen om acne effectief te behandelen en toekomstige uitbraken te verminderen – voorkomen. Ons team stelt een persoonlijk behandelplan op na een uitgebreid consult. Het juiste behandelplan, aangevuld met producten voor thuis, supplementen en een lifestyle advies helpt om jouw huid weer prachtig zuiver te krijgen. Bij Kalea Clinic behandelen we tevens ook acne littekens.

Aanvullende opmerkingen

Wij werken samen met zorgverzekeraars. Of de vergoeding bij uw zorgverzekeraar ook voor uw behandeling geldt, lees je in de polisvoorwaarden van jouw aanvullende zorgverzekering.

Feiten over de behandeling droge huid

VoorbereidingConsult met de huidtherapeute
PrijsAfhankelijk van de gekozen behandeling
 
 

Acne Specialisten

Veelgestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op.

Een droge huid is een huid die trekkerig aanvoelt, schilfering veroorzaakt en jeukt. Wij bieden verschillende behandelopties aan om een droge huid snel en effectief te herstellen. Daarnaast is het belangrijk om je te laten adviseren door een specialist betreft het gebruiken van de juiste verzorgingsproducten thuis.

Jazeker! Al na 1 behandeling kan er een goed zichtbaar resultaat behaald worden. De huidtherapeute zal je adviseren over een persoonlijk behandelplan.

Een consultatie is gratis en vrijblijvend.

Stuur ons een mail via info@kaleaclinic.nl en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Kalea Shop is live!

Shop jouw favoriete beautyproducten nu online of laat je adviseren door onze experts via een vrijblijvend video consult.