Huidveroudering

Ieder gezicht heeft een persoonlijk huidverouderingsproces. Een gepersonaliseerde aanpak is daarom erg belangrijk. Alles draait om het in balans brengen van het individuele gezicht.

Age is no barrier. It´s a limitation you put
on your mind!

Huidveroudering

Huidveroudering is een normaal verschijnsel waar we allemaal last van krijgen. Op welke leeftijd huidveroudering zichtbaar begint te worden dat hebben we wel zelf in de hand. Huidveroudering vindt plaats in iedere laag van de huid. Factoren die erg bepalend zijn voor huidveroudering zijn onder andere ultraviolette stralen, een ongezonde levensstijl (roken, alcohol, ongezonde voeding), luchtverontreiniging en klimatologische factoren.

Huidveroudering start eigenlijk al vanaf het 25e levensjaar, doordat de collageen productie in ons lichaam langzaam afneemt. Collageen zorgt ervoor dat onze huid vol, vitaal en strak blijft. De eerste tekenen zijn meestal zichtbaar rond het 25e levensjaar. Het eerste teken is meestal het ontstaan van fijne lijntjes (meestal rondom de ogen).

In onze huid zitten kliertjes die een vettige beschermende stof produceren: talg. Raken deze kliertjes verstopt of ontstoken, dan ontstaan er puistjes.

Bijna iedereen krijgt rond de puberteit te maken met puistjes, alleen heeft de een er meer last van dan de ander.

Een aantal tips van onze huidtherapeute voor het effectief vertragen van huidveroudering zijn:

  • Drink voldoende water (minimaal 2 liter per dag)
  • Zorg voor een goede huidverzorging in de ochtend en de avond. Sla een goede reiniging van de huid nooit over.
  • Kies de juiste producten voor thuis en laat je hierbij adviseren door een specialist. Het gebruik van verkeerde producten kan zelfs tot oneffenheden leiden.
  • Zorg voor een gezond en gebalanceerd dieet, eventueel aangevuld met supplementen.
  • Zorg voor een goede nachtrust.
  • Plan regelmatig behandelingen bij de kliniek in om de huid gezond te houden en kies voor preventieve behandelingen. Voorkomen is altijd beter dan genezen.
  • Breng dagelijks SPF50 aan!

Omschrijving huidveroudering

In het verouderingsproces verliezen we volume omdat de collageen productie afneemt en de botstructuur begint te krimpen; dit proces is helaas het gevolg van tijd en wordt zichtbaar in verschillende gebieden van het gezicht. Welke gebieden het eerst worden aangetast is genetisch bepaald, maar kan voorspeld worden middels onze innovatieve 3D Vectra scan. Ontdek jouw persoonlijke anti-aging plan voor het maximaal vertragen van huidveroudering en het zichtbaar verbeteren van de huid.

Aanvullende opmerkingen

Bij Kalea Clinic ben je in goede handen! Samen met jou maken we een persoonlijk behandelplan voor je!

Feiten over de behandeling huidveroudering

Voorbereiding Consult met de arts of huidtherapeute
Prijs Afhankelijk van behandeling

Veelgestelde vragen

In onderstaande rubrieken vind je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op.

Een consult is gratis en vrijblijvend.


Tijdens het huidverouderingsproces is de afbraak van collageen- en elastinevezels groter dan de aanmaak. Het gevolg hiervan is huidverslapping, wat uiteindelijk resulteert in fijne lijntjes en rimpels.


Onze collageenproductie vertraagd wanneer we ouder worden. Gelukkig zijn er behandelingen en producten die onze eigen collageenproductie effectief kunnen boosten. Onze award winnende behandelingen zoals Vivace, Ultherapy en Jetpeel boosten de collageen aanmaak. Daarnaast zijn de juiste collageen boostende huidverzorgingsproducten en supplementen zeer belangrijk.

Door te kiezen voor een life long anti-aging behandelplan. Ieder behandelplan is verschillend maar meestal bestaat dit plan uit het regenereren van de huidlagen met collageen stimulerende behandelingen, het herstellen van verloren volume, het ontspannen van hyperactieve spieren, het beschermen van de huid met een goede SPF en het egaliseren van de huid. Daarnaast is gezichtsverzorging leidend evenals levensstijl en supplementen.

Met deze scan kunnen we laten zien hoe het resultaat van een behandeling eruit komt te zien. De Face Scan zorgt ervoor dat we het gezicht vanuit alle hoeken kunnen bekijken en vergelijken. Tot slot helpt het maken van de 3D Face Scan met het monitoren van het verouderingsproces en de resultaten van de behandelingen.

Stuur ons een mail via info@kaleaclinic.nl en we komen zo snel mogelijk bij je terug.


Kalea Shop is live!

Shop jouw favoriete beautyproducten nu online of laat je adviseren door onze experts via een vrijblijvend video consult.