Couperose

Couperose verwijst naar een zeer gevoelige huid die lijdt aan roodheid en droogheid. De roodheid is vaak het gevolg van verwijde bloedvaten. Het kan er ook voor zorgen dat de huid jeukt of in bepaalde gebieden rode – blauwe aderen vertoont; vooral rond de neus, op de kin, wangen en tussen de wenkbrauwen. Een IPL behandeling biedt uitkomst. Voordat je deze behandeling kan ondergaan is een consult noodzakelijk.

Couperose

Couperose is een ongevaarlijke maar vervelende aandoening en komt meestal voor in het gelaat of op het decolleté. Je kunt je onzeker voelen door de zichtbare bloedvaatjes en spinnenwebjes die de huid veelal rood en soms blauw laten kleuren. Couperose kan ook branderig aanvoelen en een rood hoofd geven. Couperose gaat helaas niet vanzelf over. Vaak wordt couperose geassocieerd met rosacea: hoewel deze aandoeningen vaak samen voorkomen zijn het wel twee verschillende huidaandoeningen. Met de IPL behandeling bij Kalea Clinic in Amsterdam zijn couperose en rosacea verleden tijd. Maak meteen een afspraak voor een gratis consult.

Say goodbye to unwanted redness! I let my skin bloom!

Waarom deze behandeling bij Kalea

Onze huidtherapeute analyseert de huid nauwkeurig en zij zal een op maat gemaakt behandelplan opzetten om de couperose en roodheid effectief aan te pakken. Zij zal ook bekijken wat de oorzaak kan zijn van uw aandoening en jou van lifestyle tips voorzien om verdere couperose en roodheid te verminderen. Ons team van huidtherapeuten heeft jarenlang ervaring op het gebied van IPL behandelingen en zij volgens jaarlijks meerdere opleidingen en workshops om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken.

Hoe ontstaan couperose en rosacea

Couperose is deels een erfelijke aandoening. Voornamelijk mensen met een lichter huidtype hebben vaak last van verkleuringen. Over het algemeen komt couperose vaker voor bij ouderen en mensen die regelmatig buiten zijn. Couperose kan ook ontstaan als gevolg van acne rosacea; bij deze huidaandoening ontstaan kleine ontstekingen, waarbij naast roodheid ook puistjes kunnen ontstaan. In beide gevallen is couperose effectief te behandelen.

Wat kun je zelf doen tegen couperose

Couperose en rosacea verdwijnen niet vanzelf, maar kan wel erger worden. De roodheid kan toenemen door de consumptie van koffie, thee, alcohol of pittig eten. Het is dus belangrijk om deze ingrediënten te mijden. Ook UV-straling kan bijdragen aan verergering van couperose en rosacea. Smeer de huid goed in met een zonnebrandcrème, zowel in de winter als wanneer het zonnig is. Daarnaast is het belangrijk om bij huidverzorging geparfumeerde producten te mijden. Zo voorkom je verdere irritatie.

Before & After

Voor de behandeling

Resultaat na 1 behandeling

Diffuse roodheid

De IPL behandeling bij Kalea Clinic in Amsterdam kan ook ingezet worden bij rode moedervlekjes (cherryangiomen) of diffuse roodheid. Of behandeling mogelijk is, hangt af van de oorzaak van de verkleuring. Vaak is de roodheid het gevolg van een lichte ontsteking of infectie. In deze gevallen biedt een IPL behandeling geen uitkomst.

Alma Harmony XL Pro laserd

Gezien couperose en rosacea niet uit zichzelf weggaan biedt onze IPL behandeling uitkomst. Bij Kalea Clinic in Amsterdam werken we met de Alma Harmony XL Pro laser waarbij we heel precies de oppervlakkige bloedvaatjes als het ware kunnen dichtschroeien. De betreffende vaatjes worden door de laser verhit waardoor ze kapot gaan. Vervolgens ruimt het lichaam de beschadigde vaten zelf op.

Tijdens de behandeling kun je een branderig gevoel ervaren. Na de behandeling is dit vrijwel meteen verdwenen. Verdoving is niet toegestaan bij deze behandeling. De couperose behandeling met IPL is volkomen veilig en geeft uitstekende resultaten bij verschillende huidtypes. De geavanceerde techniek voldoet aan de meest strikte veiligheidseisen en je wordt altijd behandeld door een ervaren huidtherapeute.

Aanvullende opmerkingen

Het is belangrijk om na een IPL behandeling niet in de zon te gaan. Bescherm de huid altijd met een SPF 50 en breng deze om de twee uur aan. IPL behandelingen worden bij voorkeur in het najaar en in de winterperiode ondergaan.

Couperose verwijst naar een zeer gevoelige huid die lijdt aan roodheid en droogheid. De roodheid is vaak het gevolg van verwijde bloedvaten. Het kan er ook voor zorgen dat de huid jeukt of in bepaalde gebieden rode – blauwe aderen vertoont; vooral rond de neus, op de kin, wangen en tussen de wenkbrauwen.

Een IPL behandeling biedt uitkomst en kan de roodheid effectief behandelen. Couperose kan helaas wel weer terug komen. We kunnen het behandelen maar niet genezen. Follow up behandelingen kunnen noodzakelijk zijn om het resultaat te behouden.

Feiten over de behandeling Couperose

VoorbereidingConsult met de arts
VerdovingNiet toegestaan
DuurTot 30 minuten
ProductAlma Laser
VeiligheidFDA goedgekeurd
PrijsVanaf € 110
 
 

Onze devices: de laatste technologie

Alma Lasers levert al geruime tijd de meest innovatieve technologieën aan de markt voor esthetiek en zij mogen zich rekenen tot een van de marktleiders. Alma Lasers zijn veilig en ons team is hoog opgeleid om met de Alma apparaten te mogen werken. Ons team volgt jaarlijks workshops om up to date blijven.

Couperose Specialist

Veelgestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op.

Een consult is gratis en vrijblijvend.


De behandeling duurt afhankelijk van de zone ongeveer 15 tot 30 minuten.

Meestal zijn 2 tot 4 behandelingen voldoende om couperose en rosacea te verminderen. Afhankelijk van de ernst kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Couperose en rosacea zijn helaas aandoeningen die terug kunnen komen. Daarom adviseren wij een jaarlijks onderhoud van 1 à 2 behandelingen. Tijdens het intakegesprek bij Kalea Clinic Amsterdam aan de Van Eeghenstraat geeft onze zeer ervaren huidtherapeute u van tevoren een inschatting van de benodigde sessies.

Een IPL Photo Facial kan een licht geïrriteerd gevoel geven. Door de verhitting van de laser ontstaat er heel kort een branderig gevoel, dit trekt binnen enkele minuten weer weg.

Na de behandeling kan de huid wat rood en licht gezwollen aandoen. Dit kun je koelen met icepacks. Na de sessie kun je gewoon weer verder met jouw dagelijkse bezigheden. In de dagen na de IPL behandeling veranderen de vaatjes van kleur. In het behandelde gebied worden de vaatjes geleidelijk aan minder zichtbaar. Afhankelijk van het herstelvermogen van het lichaam en de dikte van de vaatjes kan dit enkele dagen tot een week duren.

Na de behandeling kan de huid wat rood en licht gezwollen aandoen. Dit kunt je koelen met icepacks. Na de sessie kun je gewoon weer verder met jouw dagelijkse bezigheden. De downtime verschilt per persoon, maar duurt over het algemeen twee tot drie dagen.

Na de behandeling van couperose kan de huid nog een aantal dagen rood zijn. De behandelde bloedvaten worden geleidelijk door het lichaam opgenomen, dit geeft een heel natuurlijk resultaat. Het resultaat is normaal gesproken na enkele dagen zichtbaar.

Je komt niet in aanmerking voor een IPL Photo Facial wanneer je zwanger bent of als je een zeer gevoelige huid hebt. Daarnaast dient de huid volledig ‘uitgebruind’ te zijn. Verdere contra-indicaties worden tijdens een consult met onze huidtherapeutes besproken.

Stuur ons een mail via info@kaleaclinic.nl en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Kalea Shop is live!

Shop jouw favoriete beautyproducten nu online of laat je adviseren door onze experts via een vrijblijvend video consult.