Cosmetisch arts Annebeth Kroeskop en cosmetisch arts Daria Voropai geven ons een insight in de aesthetic trends.

De tweede helft van 2021 worden de maanden van de huid. Overvolle lippen, pillow faces etc zien we gelukkig steeds minder en minder. Consumenten zijn voornamelijk opzoek naar een natuurlijk en uniek resultaat met focus op een gezonde en stralende huid.

Uit diverse onderzoeken en een poll op onze social media is gebleken dat een gezonde stralende huid wordt verkozen boven symmetrie van het gezicht (golden ratio). De kwaliteit van de huid heeft een significante invloed op de perceptie van leeftijd, aantrekkelijkheid, gezondheid en jeugdigheid.

Hoe bepalen we huidkwaliteit eigenlijk?

Tot op heden zijn er geen gestandaardiseerde criteria voor een goede huidkwaliteit. Om een consensus te bereiken over goede parameters werd een virtuele adviesraad bijeengeroepen bestaande uit een wereldwijd panel van zeer ervaren esthetische dermatologen en artsen. Deze adviesraad heeft een sterke consensus bereikt dat huidkwaliteit kan worden beschreven door onderstaande 4 EPC´s – Emergent Perceptual Skin Quality Clusters. (bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8214518/)

Skin Firmness

We zien vooral een opwaartse trend op het gebied van energy based devices zoals Ultherapy en Vivace Fractional Microneedling RF. Beide behandelingen zorgen voor een mooie, stevige en jongere huid. Ultherapy is absoluut de sterkste non invasieve behandeling voor huidverstrakking en tevens de beste preventieve behandeling om verslapping en rimpelvorming simpelweg te voorkomen. De behandeling maakt gebruik van geluidsgolven die de natuurlijke aanmaak van collageen stimuleren zodat de huid lift en verstrakt. Ultherapy werkt als enige behandeling op alle huidlagen inclusief de zogeheten ´SMAS´ laag; dit is de huidlaag die gelift wordt tijdens een facelift. Ultherapy kan in het gezicht toegepast worden op de contouren van het onder / boven gezicht, wenkbrauwen en het voorhoofd. en is een must voor in ieder behandelplan. Eén behandeling in de twee jaar is voldoende om het resultaat bij te houden.

Vivace Fractional Microneedling RF combineert microneedling met radiofrequentie. De behandeling boost collageen aanmaak waardoor de huid steviger en voller wordt. Waar Ultherapy niet onder de ogen toegepast mag worden mag dat met Vivace wel. Vivace is daarom mijn favoriete behandeling om de dunne huid onder de ogen te verstrakken en sterker te maken.

Skin Surface Evenness

Binnen dit vlak richten we ons op het gladder maken van de huid. Denk aan het verkleinen van poriën, het verminderen van crepiness (onder de ogen), het verminderen van acne littekens en rimpeltjes. Afhankelijk van de indicatie is hier een grote variëteit aan behandelingen mogelijk. Denk aan IPL behandelingen, Vivace Fractional MicroNeedling RF, Fillers, Radiesse en peelings.

Skin Glow

Binnen deze parameter richten we ons een stralende en glowy huid. Denk hierbij aan behandelingen die meer op het huidoppervlak werken zoals peelings, facials en de JetPeel behandeling. De JetPeel behandelt de huid met een award-winning ‘air flow’ apparaat waarbij voedende serums in de huid gesluisd worden middels een zeer krachtige lucht flow. De serums worden tot wel 4 mm diep in de huid aangebracht zonder dat de huid daadwerkelijk wordt aangeraakt. Kalea Clinic is de enige kliniek in Amsterdam waar je een JetPeel behandeling kunt ondergaan. De glow van de JetPeel blijft minimaal 4 dagen mooi zichtbaar en mag wekelijks ondergaan worden.

Skin Tone Evenness

Voor het verbeteren van de teint en het verminderen van oneffenheden zoals roodheden en pigmentatie werken we in onze kliniek met de IPL. Binnen een aantal sessies kunnen we de huid effectief egaliseren. Pigmentatie en roodheden kunnen wel terugkomen. Een goede skincare verzorging met dagelijks SPF 50 is hier heel belangrijk. We adviseren daarnaast om in ieder anti-aging plan in ieder geval 1 IPL Photo Facial behandeling op te nemen om de resultaten bij te houden.

 

Injectables

Op het gebied van injectables is ¨less is more¨ de trend. Het doel is een natuurlijk resultaat waarbij we unieke features absoluut willen behouden en simpelweg toewerken naar een uitegeruste en stralende versie van jezelf.

De totale gezichtbenadering is de meeste geboekte behandeling, kleine tweaks brengen het gezicht in harmonie voor een jonger en vitaler resultaat. Daarnaast werken we ook steeds meer met Hyperdiluted Radiesse behandelingen om ons echt te richten op de collageen aanmaak. Zo wordt de huid zelf aan het werk gezet om zichzelf te verjongen en te verstevigen. Radiesse geeft tevens een langdurig resultaat omdat het product op den duur wordt vervangen door eigen collageen.

Untitled design-10

Kalea Shop is live!

Shop jouw favoriete beautyproducten nu online of laat je adviseren door onze experts via een vrijblijvend video consult.